DANSK - TRÆKNING AF EKSAMENSSPØRGSMÅL

 

I dag har eleverne trukket eksamensspørgsmål i dansk, så de nu har et oplæg at arbejde ud fra. Liste med elever og spørgsmåloverskriften ligger nedenfor. De kan bruge lidt af ferien til at summe over, hvilken ukendt tekst de skal vælge sig - ukendt tekst er et vidt begreb her. Det kan være billeder, reklamer, film, kortfilm, serieafsnit (dog skal man her passe på ikke at tale ud over det ene afsnit, man har valgt sig!), digte, sange, eller hvad man ellers kan tænke sig være formidling af et budskab. Finder de ikke en tekst selv, hjælper jeg dem efter påskeferien med dette. Teksten skal jeg godkende, bare så vi er sikre på, at jeg også kan se og forstå tanken bag valget. Jeg sender en fil med nogle forslag til ukendte tekster via outlook senest i morgen.

Eksamenen er som sidste år - de vælger en ukendt tekst, som de skal analysere, tolke og sammenligne med en af teksterne, der er nedskrevet på deres eksamensopgave. De skal skrive en synopsis - en slags udvidet plan for fremlæggelsen, og det er ud fra den, vi taler om teksten til eksamenen.

D. 4. maj skal de aflevere synopsen - ligesom sidste år. Dette betyder på ingen måde, at vi ved, om de kommer op i faget. Det bliver først afsløret i løbet af den skriftlige eksamen. Synopsis er en opgavetype, som kan sammenlignes med en udvidet eksamensoversigt, hvor man skriver, hvad man vil fremlægge, og i hvilken rækkefølge punkterne kommer. Man skriver, hvilke punkter under analysen, man vil lægge dent på, og begrunder hvad der fik en til at vælge den ukendte tekst. Alt dette får de også tid til at arbejde med i skolen efter påske. Flere oplysninger og synopsis - skabelonen ligger på henholdsvis linket: vejledning og linket: synopsis-skabelon.

Jeg har sendt eleverne et link til et kompensium, hvor de kendte trykte tekster er. Har eleverne ikke modtaget et link eller virker det ikke, skriv så til mig på sms - eller ring (218188), så ordner jeg det. Nogle af de kendte tekster, vi opgiver, er film. Eleverne kan se dem i skolen, eller hvis én i husstanden har et by-bibliotekskort, så kan de låne dem på nettet. Man kan spørge nærmere på Býarbókasavnið om, hvordan man erhverver sig en kode til dette. Hjemmeside er her: býarbókasavnið.

Håber alt er fint, og at i får en god påskeferie, selvom jeg godt ved, at i elever har to synopser foran jer. Nyd nu ferien, mens i tænker nogle tanker om det hele, og så mødes vi igen efter påsken og arbejder frem i mod eksamen. Jeg vil virkelig gerne have jer op i dansk - synes i klarede det så godt sidste år...

 

Emne          

Sange: Bjørk, Benjamin

Kærlighed: Bára

Et forfatterskab: Bjarni, Úni

Forhold mellem forældre og børn: Durita

Ungdom: Jón Helgi, Alfred

Digte: William

Krig: Ranja

Reklamer: Finnfríði

Kan det ske igen? Anita, Ronja

 

 

 

 

 

Foreldraviðtalur

Foreldraviðtalur verða mikudagin 02- 03-2022 í 9.b.

Vit trý, Tanja, Hildur og undirritaði, sita í flokshølinum.

Gleða okkum at hitta tykkum!

Raðfylgjan:

 • Kl. 17.00 Durita
 • Kl. 17.15  Bjarni
 • Kl. 17.30  Bára
 • Kl. 17.45  Benjamin
 • Kl. 18.00  Bjørk
 • Kl. 18.15 Finnfríði
 • Kl. 18.30  Ida
 • Kl. 18.45  Jón Helgi
 • Kl. 19.00  Ronja
 • Kl. 19.15  Alfred
 • Kl. 19.30 Uni
 • Kl. 19.45 William
 • Kl. 20.00  Ranja
 • Kl. 20.15  Anita

 Blíðar heilsanir Ingi á Smið, flokslærari tlf 503555

Opgave til 11.2

Ungdómsting

Hesi bæði, Bjørk og Bjarni, arbeiða í hesum døgum í Løgtinginum. Vit kunnu vera stolt av, at tey bæði umboða okkara flokk og okkara skúla so virðiliga. Takk til tey bæði og til Peter H. Niclasen, sum hevur verið vegleiðari teirra.

Korona

Góðu tit øll.

Í morgun, 13.01 hevur enn ein næmingur fingið staðfest korona. Næmingurin var í skúla í gjár, og tí verða vit øll, næmingar og lærarar, biðin um at testa okkum skjótast gjørligt og so dag 4 og 6.

vh   Ingi

DANSK STIL - til d. 21. januar